DATALOGGNING

DataloggningBörja med den bästa trimningen av både din cykel och dig själv du kan hitta. Möt framtiden redan idag. Dataloggning har kommit för att stanna och utrustning finns till rimliga priser. Fördelarna är stora och du kan med dataloggningens hjälp minska dina varvtider upp mot en sekund per varv. Detta genom att justera in hojen så de är perfekt eller så nära det går samt analysera din körning. Prova olika spår och se hur det påverkar tiden över en viss sträcka samt fart.

Det finns i stort sett hur många möjligheter som helst att utnyttja detta och förbättra cykel och egen körning. Att direkt efter ett pass 'spela upp' varven du körde. Titta när du växlat och se om det var vid rätt varvtal. Eller se om du verkligen vred fullt på gasrullen som du tror, loggern ljuger inte.

Det finns en anledning att alla team på lite högre nivå i många år använt dataloggning, det är att tjäna tid och kunna utveckla maskin och körning vidare. Att mäta är att veta, stjärtkänsla och moraklocka är inte de bästa verktygen. Med loggern ser du snabbare om justeringar eller andra spårval ger rätt resultat.

Vi saluför AIMs olika dataloggers/instrument och har all den kunskap som behövs för att du ska kunna få ut mest av din logger. Även möjligheten att hyra oss för direkt hjälp vid träning/race om du vill pressa ur det sista ur maskin och dig själv. Med en kabel mellan datorn och mobilen kan filerna skickas till oss under träning och vi kollar och återkommer med justeringsförslag. Det är inte ovanligt att många köper dyra trimprylar och monterar, fast de inte utnyttjar befintlig maskin till fullo. Loggern hjälper dig att utnyttja allt från maskinen, bonus är att i de flesta loggers så har du en inbyggd rullande landsväg. Mycket bra att ha vid motorjustering och montering av trim för att se om det blir bättre.

Andra saker är shiftlight samt laptimer. Du sätter ALARM lampor på viktiga funktioner vid farliga värden, och behöver då inte titta direkt på displayen för att läsa av medans du kör. Shiftlight och alarm ser du även om du fokuserar på nästa kurva. Varvtiderna kan du titta på under långa rakan om du har tid. Du kan släppa mycket koncentration på instrument och koncentrera dig på banan och dina medtävlande. Eller gå tillbaka och se vad som skiljer sig åt det varvet du vurpade. Höll du högre fart eller var det skräp på banan. Bra att veta till nästa pass för att undvika att göra samma fel eller köra för sakta av rädsla att vurpa igen.

Vi tar fram ett passande paket med datalogger/instrument och lämpliga givare för att passa din motorcykel och dina behov.

 

Senast uppdaterad 2008-03-14