CYLINDER REPARATION

Vi reparerar din cylindrer på bästa sätt. Oavsett om cylindern endast är sliten, har sprickor mellan portar eller har detonerat. I alla fallen får du tillbaka en cylinder i minst lika bra skick som en ny cylinder, till en mycket mindre kostnad. Vi ombesörjer inte endast ny beläggning, utan en komplett monteringsfärdig cylinder. Portarna gradas, om avgasventilen skickas med kontrolleras och vid behov justeras cylinder och/eller avgasventil så den kan röra sig fritt.

4, 5, 6, 8 eller tex 10 cylindriga motorer repareras med nytt nikasil. Bmw radsexa, audi V8, mecury v6 för att nämna några exempel. Vid speciella lite ovanligare motortyper kontakta oss med dina önskemål så ordnar vi fram vårt bästa pris på cylinderreparation till dig.Klicka här för att se exempel på trasiga cylindrar som är reparerbara samt reparerade cylindrar.

Planing av cylinderfot eller topp, fräsning nya oringspår etc kan göras vid nikasilbeläggning eller separat.
Det är räjsfärdiga cylindrar som kommer tillbaka, montera och kör hårt. Vid behov tillverkar vi nya foder och ersätter dina gamla slitna gjutjärnsfoder med ett nikasilbelagt alumiumfoder. Fördelarna med cylinderfoder i alumium är lägre friktionsförluster, jämnare värmefördelning i cylindern samt mer tåligt mot slitage. Detta ger även bra möjligheter att förändra portar om så önskas.

Är någon av gängorna trasig så kan vi montera Heli-coil insatsgänga.

Demontera alla pinnbultar etc från cylindern innan du skickar in den.

Nu saluför vi Vertex sortiment av kolvar, packningsatser, nållager, kopplingsdelar och ventiler. Vid beställning av kolv tillsammans med reparation av cylinder 100:- rabatt. Det går givetvis att bara köpa Vertex kolv utan nikasilreparation.

Prislista cylinderreparation

Omnikasil singelcylinder (cirka 4 veckor arbetstid) 1880:-
Omnikasil tvåloppscylinder (exempelvis Yamaha Tz 75 - 81) borr -> 69mm 2600:-
Omnikasil tvåloppscylinder borr 70mm -> 3100:-
Omnikasil fyrcylinder (endast cylinderrad) 5000:-

Tillägg (vid nikasilbeläggning)
Express (för en eller flera cylindrar vid samma tillfälle) kapar ungefär en vecka arbetstid
300:-
Reparation liten (spricka mellan portar ex) 460:-
Reparation mellan (detonationskador, spår från kolvklipshaveri etc) 700:-
Reparation stor (avslagen cylinderskirt, vevstake som gått av!) 1100:-
Planing 245:-

Demontering (för cylindrar som har tex pinnbultar kvar)

270:-
Borrning för större kolv (BIG bore) 700:-
Montering helicoil gänga (mängdrabatt ges vid flera insatser) 300:-

Prislista kolvkit (kolv, clips, ring och pinnbult)

65cc/80cc/85cc cross 1150:-
125cc tvåtakts cross och enduro 1500:-
Honda Rs125 roadracing 1850:-
250cc tvåtakts cross och enduro 1920:-

Vid nikasilbeläggningen kan det komma nikasil där din rörliga avgasport sitter så den inte kommer fungera som den ska längre, skickar du med avgasporten lösmonterad är cylindern bearbetad vid leverans så din avgasport kan röra sig som tänkt.

Har du redan kolvar och vill ha cylindrarna i exakt mått för att matcha dessa så går det om vi får veta önskad borrning. Har du inte bra mätutrustning kan vi mäta upp din kolv så du får önskat kolvspel. Vid omläggning eller borrning ingår detta i priset, vill du endast ha delar uppmätta debiteras löpande timdebitering på det jobbet.

Även rejält skadade cylindrar brukar gå att reparera, exempelvis om ett vevstakshaveri slår bort delar på foten eller en kolvring går ut i cylindern och gör ett grovt jack. De enda skadorna i stort sett som inte går att reparera är när cylindern har spruckit i två delar. Detonationskador är givetvis inget problem.

Ändring av porttider samt portning av kanaler kan utföras. Tillika att sänka/höja sylindern för att flytta registret i varvtalsområdet. Priser för detta löpande timdebitering. Även portning av kanaler för bättre flöde. Arbetet utförs efter dina önskmål om effekt och prestanda.

Vi skickar antingen med posten företagspaket eller bussgods enligt dina önskemål. Fraktavgifter tillkommer på det som skickas. All priser inklusive moms. Paketera cylindern så här.

Vi gläds åt att Blixten Racing skriver nikasilproffsen i sina annonser på internet :-)

Senast uppdaterad 2011-01-26