Paketeringsanvisningar

Cylinder på väg att lindas in i bubbelplastNär du skickar in din cylinder, paketera den väl. Det händer att de olika fraktbolagen tappar paket från en lastkaj ner i marken eller liknande. Innehållet i ditt paket ska klara att falla från 1.5 meters höjd utan att innehållet går sönder för att det ska vara bra paketerat!

Börja med att slå in cylindern i tex bubbelplast några varv. Det ska inte sticka ut hörn som känns hårda när du slagit in cylindern.

Lägg cylindern i ett paket med lite stoppning runt, tex plastchips eller pappersklipp. Ju tyngre och större cylinder desto nogrannare och mer skyddsmaterial måste du använda för att undvika skador på innehållet.Fin och mjuk boll redo att läggas i en kartong

Lägg detta paket i ett större paket med stoppning runt omkring. Innan du tejpar igen paketet, kom ihåg att lägga en lapp med ditt namn, adress, telefonnummer och vad du önskar för arbete gjort. Vid flera cylindrar i en låda, lägg skyddande material mellan dessa så de inte skaver mot varandra och orsakar skador.

Detta är endast exempel på hur du kan paketera. Du kan givetvis använda andra material. Det viktiga är att ditt innehåll inte ligger direkt mot en utsida eller om det är flera detaljer i paketet inte mot varandra utan skyddande material. Innehållet får inte heller kunna åka omkring i paketet.Flera cylindrar i kartong, väntar på skyddande material ovanpå och sedan tejpas igen

På tex posten och bussgods hemsidor kan du hitta deras gällande fraktregler.

De flesta paket kommer fram utan skador på innehållet, men ofta kan man på ytterkartongen se att det ibland blir lite hårdhänt hantering av misstag.

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2010-12-01